вторник, октомври 22, 2024

Месец: ноември 2023

НОВИНИ

ДИСКУСИЯ „ДРАМАТУРГИЯ НА СЦЕНИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО: ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА НА ДРАМАТА“

Дискусия „ДРАМАТУРГИЯ НА СЦЕНИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО: ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА НА ДРАМАТА“
ще се проведе на 30 ноември, четвъртък, от 10.00 ч. в Голямата зала на Института за изследване на изкуствата, Българска академия на науките

Read More
РЕЦЕНЗИИ

Отвъд повърхността в изкуството на диалога

„Дишай“ от Дънкан Макмилан на сцената на Театрална работилница „Сфумато“ е минималистичен, дълбоко личен и поглъщащ разказ за приемането на себе си и на другия в една любовна връзка. Целият тон на спектакъла е на ръба между сериозното и ироничното, между истината и шегата, и това е умело уловено от екипа на представлението.

Read More
НОВИНИ

Отворена покана за обучение ОНЛАЙН ПЛАТФОРМИ ЗА ТЕАТЪР

Обучението е предназначено за студенти и млади хора, обучаващи се или работещи в областта на театралната критика, журналистиката и арт мениджмънта, които имат желание да усвоят повече знания за изграждане на онлайн платформи за театър и поддържането и развитието им.

Read More
РЕЦЕНЗИИ

ВСИЧКИТЕ НАШИ ТЕЛА в Ямболския театър

На 1 ноември – Деня на народните будители, Георги Господинов и Ямболският театър създадоха истински празник за софийската публика. Тази дата трупата неслучайно беше избрала за да направи софийската премиера на най-новия си спектакъл „Всичките мои тела“ по текстове на емблематичния български писател, носител на много международни и национални награди за литература, който през май беше удостоен и с „Букър“ за романа си „Времеубежище“. Пред препълнения с театрали, студенти и зрители от всички възрасти салон на Театър „Българска армия“ ямболските актьори и режисьорът Мартин Киселов показаха едно оригинално, искрено и вълнуващо представление, изпратено с дълги аплодисменти.

Read More